Tips om solkrem

De siste årene har det vært store debatter om bruk av solkrem. Grupper for og i mot har alle debattert om sikkerheten og kommersialiseringen av solkrem og fuktighetskrem i forbindelse med soling. Sommeren er ikke langt unna og her får du noen tips om solkrem.

– Følg aldri den gamle regelen om beregning av SPF og eksponeringstid. Hvis huden din brenner i fem minutter, vil ikke en solfaktor 30 tillate deg å være i solen i 150 minutter. Som en generell regel anbefaler man å smøre seg hver andre timer. Hvis huden din er i kontakt med vann bør du også smøre deg på nyt etter hver gang du f.eks bader. Ikke bare fordi ingrediensene påvirkes av fuktighet, men også fordi vann reflekterer og kan forstørre UV-eksponeringen.

– Smør huden din med solkrem når du er ute i solen. Alltid. Enkelte dager kan det være mer skydekke, men UV-stråler vil fortsatt trenge seg gjennom. Vær ikke naiv og ikke la være å smøre deg selv om solen gjemmer seg bak noen skyer.

– Undersøk solkremene du bruker og les pakningsvedlegger. Det er hundrevis av ingredienser som inngår og du bør være obs på hvilke kremer du bruker. Ved å kun bruke pålitelige merkevarer som hudlegene har testet begrenser du også mulighetene for å allergiske reaksjoner som kan oppstå fra en bestemt ingrediens.

– Vær oppmerksom på hvordan solbeskyttelsen måles. SPF 100 er ikke dobbelt så bra som en solkrem med SPF 50.

– Blir du solbrent bør du gjøre noe med det med en gang. Aloe Vera baserte kremer er ikke bare beroliggende, men vil også bidra til å lindre stress i hudcellene.

– Sjekk at solproduktene du bruker beskytter mot både UVB- og UVA stråler. Siden dette i mange land ikke er regulert bør du sjekke det før du kjøper produktet.

– Den beste UV-beskyttelsen er fortsatt å bruke klær. Hvis du har muligheten, ta på deg hatt og noe over skuldrene, for å beskytte de mest sensitive områdene.

– Du kjenner din egen hud best. Hvis du vet at du vil bli solbrent allerede etter fem minutter, kom deg i skyggen før den tid. Selv den mest betrodde solkrem kan ikke slå ekte skygge.

Likte du dette innlegget? Del det!