Tips mot fet hud – Her får du våre beste tips mot fet hud!

Plages du med fet hud? Da er du ikke alene. Svært mange av oss sliter med dette problemet, enkelte i mindre eller større grad enn andre. Tips mot fet hud finnes det store mengder av, men gode resultater er dessverre ikke like mange av. Her skal jeg prøve å sammenfatte noen enkle tips mot fet hud som anbefales, så er det bare å prøve seg litt fram. Dessverre er det slik at det som fungerer for noen, ikke bestandig fungerer for andre.

Tips mot fet hud

tips mot fet hud

Typiske trekk ved fet hud er ofte at man er blank i ansiktet, huden oppleves som ”skitten”, få rynker, svarte prikker og kviser, samt en grov hudstruktur. Det vanligste tipset er hudpleieprodukter, men hvilke? Det som er viktig å tenke på er å kjøpe produkter som reduserer talgproduksjonen i tillegg til at den tilfører huden fukt, ikke fett. Grunnen til fet hud skyldes ofte at man har for høy talgproduksjonen, derfor vil det være gunstig å kjøpe produkter som reduserer denne.

Et annet viktig tips mot fet hud som i mange tilfeller har gitt gode resultater er riktig kosthold. Det er i hovedsak en type mineral og en vitamin som er viktig å få i seg. Dette er A-vitamin og sink. A-vitamin fungerer spesielt bra siden den er bakteriedrepende og dermed effektiv mot urenheter. I tillegg er den viktig i celledelingen, noe som er med på å normalisere huden igjen. Sink er et mineral som er viktig for stoffskiftet, men det bidrar også til at A-vitamins effekt blir forsterket. Man kan enten kjøpe kosttilskudd for å få i seg vitaminer og mineraler eller man kan ha litt ekstra fokus på kostholdet. For deg som ønsker å tenke på normal kost så kan kjøtt, melkeprodukter, potet, frukt og bær være gode prioriteringer i matveien.

Et siste tips er å vaske ansiktet godt på morgenen og kvelden. Dette gjør at produktene du skal bruke senere vil ”feste” seg bedre, som igjen vil øke effekten. I tillegg kan det være greit å holde seg til en serie/merke med tanke på produktene. Ofte er det slik at produkter som har samme merke fungerer godt sammen og effekten dermed optimaliseres.

Håper du setter pris på mine tips mot fet hud. Lykke til!

Likte du dette innlegget? Del det!