Poser under øynene

Veldig mange er plaget med poser under øynene og minst like mange tror at hudpleie fikser problemet. Kvinner bruker som regel sminkekosten til å skjule dette mens for menn er det ikke like enkelt. La oss heller først se på litt av årsaken til at du kan  få poser under øynene.

Veldig mange hudleger begrunner årsaken med dårlig sirkulasjon i kroppen og at man er for mye stillestående. Hva innebærer egentlig dette? Visste du at måten du sover på kan påvirke dette?

– Sovestillingen din gir deg poser under øynene

Tro det eller ei, men vinkelen på stillingen du sover på kan forårsake til at du våknet med poser under øynene. Sover du helt horisontalt og har dårlig sirkulasjon i kroppen vil det skape væskeansamlinger under øynene som igjen betyr at dette ikke vil renne slik det skal. På denne måten vil det føre til at du kan våkne med hevelser under øynene eller skikkelig poser som er vanskelig å bli kvitt.

– Kostholdet ditt: For mye natrium

Rask mat som junkfood inneholder mye natrium på grunn av smakstilsetningen i maten. Frossen mat og hermetikk kan også inneholder høy mengder av natrium da det ofte fungerer som konserveringsmiddel. Hva i all verden har det med øynene mine å gjøre?

Jo, natrium fører til at kroppen ikke klarer å skille ut like mye væske og væskeansamlinger vil da oppstå blandt annet under øynene.  Så vær nøye med kostholdet og les mer om matvarer som inneholder mye natrium.

Andre forhold som spiller inn kan også være livsstil og genetikk.

 

 

Likte du dette innlegget? Del det!