Hvilken hudtype har jeg?

Å vite hvilken hudtype du har er helt nødvendig for å ta en riktig beslutning om en riktig hudpleie eller behandling, som er egnet for din hud og dine behov. Hudtypen du har er genetisk bestemt, det betyr at du er født med den. Hvilken hudtype har jeg? I denne artikkelen kan du lese videre om de ulike hudtypene og hva som kjennertegner dem.

Normal Hud

Hvis huden din tilhører normal hudtype er du heldig da det også er den hudtypen med minst problemer. Den har en normal fettproduksjon og kviser forekommer sjeldent. Huden ser ren og glatt ut og har en god sirkulasjon.

Tørr Hud

Det er lett å avdekke tørr hud dersom du har det. Du kan begynne med å vaske og rengjøre ansiktet og ikke bruke noen kremer. Kjennes huden stram er det ofte tegn på tørr hud. Tørr hud trenger ikke å være problemhud på en ung person men det kan ofte føre tidligere aldring og rynker så om du er plaget med dette bør du behandle med gode produkter og naturlige masker og kremer.

Fet/Oljete Hud

Fet hud har en oljeaktig overflate og synlige porer. Fet hud er ofte problematisk da den gir fet, tykk og skinnende overflate og har ofte en tendens til å gi akneutbrudd. Det er viktig at du unngår fete kremer når du pleier huden.

Likte du dette innlegget? Del det!