Hva er hudormer?

Hva er hudormer?

Hudormer er utvidede hårsekker som er fylt med bakterier og olje (talg). Hudormer er ofte første tegn før et akneutbrudd og fremkommer oftest i puberteten.

Det er flere forhold som er med å forverrer alvorlighetsgraden for hudormer og det kan for eksempel være bruk at oljete og fete produkter eller sminke. Hudormer kan påvirke alle mennesker og alle hudtypene men er generelt mest vanlig hos de med fet hud. Hva er hudormer?

Overproduksjon av olje (talg) er den viktigste årsaken til at hudormer fremkommer.

Noen tips til behandling av hudormer:

Hormonelle behandling som f.eks prevensjon har ofte vært brukt til behandling av hudormer og kviser, ofte med gode resultater.

Rense huden – en god ansiktsrens, gjerne en for fet hud og som inneholder salisylsyre, kan ofte være med å forebygge og behandle nye utbrudd.

Medisiner og ulike medikamenter har også vært brukt til å behandler hudormer. Differin krem eller gel er ofte forskrevet av leger i Norge til denne type behandling.

Soling har for mange også en god effekt på hudormer og kviser, men dette bør du diskutere med hudlegen din. Vær oppmerksom på at overdreven soling også vil øke risikoen for å utvikle hudkreft.

Likte du dette innlegget? Del det!