God hudpleie

Alle vasker ansiktet på et tidspunkt, men dette i seg selv er ikke nok for å bevare en god og sunn hud. Det er aldri for sent å komme inn i en god rutine, det er bare et spørsmål om å vite hvordan du skal gjøre det. Les mer om god hudpleie.

Hvor skal jeg begynne med riktig hudpleie

Denne delen har allerede blitt oppnådd. Den første og mest avgjørende delen av hudpleie er å vaske ansiktet. Men det er flere produkter tilgjengelig enn et enkelt såpestykke som du kjøper i matvarebutikken. Det er såper som er laget spesielt for ulike hudtyper og ulike deler av kroppen. Det er bedre å bruke litt mer penger for kvalitetsprodukter enn å stole på en billigere versjon som ikke hjelper huden din.

Hudpleie og Peeling

En god ansiktsskrubb er nødvendig for å skrubbe vekk det øverste laget av døde hudceller. Dette kan gjøres på en av flere måter. De fleste skrubber inneholder en naturlige ingredienser som salt, sukker, eller sand. Du kan også kjøpe ulike geler som inneholder peeling til resten av kroppen.

Toner og Hudpleie

Toner er ikke for alle. De er mest for folk med problemhud eller spesielt fet hud. Disse hudpleieproduktene bidrar til å rense porene og holde dem rene. Personer med tørr hud eller ingen problemområder kan hoppe over dette trinnet fordi det kan tørke ut huden.

Hudpleie og Moisturizer

Alle trenger å bruke en fuktighetskrem, men ikke nødvendigvis hele tiden. Det kan f.eks være når huden er tørr, sprekker, klør eller ved medisisinsk behandling som forårsaker tørr hud. For å hindre at dette skjer, er det en god idé å bruke en fuktighetsgivende krem daglig. En fuktighetskrem bør brukes på hele kroppen for å holde den glatt. Ulike deler av kroppen kan kreve forskjellige fuktighetskremer. Ansiktskremer kan gjerne være mykere og mer sensitive, mens kremer beregnet for føttene trenger å være fetere. Den beste tiden å smøre fuktighetskrem er rett etter en dusj, når porene er åpne. Huden vil ta til seg fuktighetskrem enkelt og huden vil føles glatt umiddelbart.

Solkrem og hudpleie

Solkrem er en absolutt nødvendighet i disse dager. Etter en lang og mørk vinter i Norge er solen velkommen for veldig mange av oss. Solen kan gi folk en fin brunfarge, men det fører også til mørke flekker, brannsår, arr, og til og med rynker. En solbrun kropp er veldig fint når man er ung men det er ikke så pent når du blir gammel og kanskje har fått masse rynker fordi du ikke var nøye med solkrem tidligere. I tillegg kan for mye sol føre til hudkreft. Alle bør ta dette alvorlig og bruke solkrem hver dag når de er ute i solen.

Make-Up Remover

Det er viktig å aldri gå til sengs med sminke på. Det synker rett inn i porene og tetter dem. Dette forårsaker ofte uren hud og kviser. Det finnes til og med spesialprodukter av make-up fjerner som tar bort vannfast mascare, så det er ingen unnskyldning for å la sminken være på om natten.

Riktig hudpleie er viktig for å bevare en sunn, ungdommelig hud. Mange ser på ulike hudpleieprodukter og hudpleie som enten unødvendig eller uviktig. Man bruker gjerne mer tid og penger på kosmetikk, etterbarberingsvann og parfyme. Men uten en sunn hud vil disse produktene ikke noen god effekt på lengre sikt. Det er viktig å vite det grunnleggende om riktig hudpleie for å bevare vakker hud i en mannsalder. Hudpleie kan synes å være kjedelig og tidkrevende, men alt som trengs er bare noen få minutter om dagen!

Likte du dette innlegget? Del det!